14 Eylül 2015 Pazartesi

"Cevat Ülger Emirdağ Çocuğuydu ve Aynı Zamanda Mimardı"

Emek Mahallesi’nde bulunan dernek binasında Emirdağlılar ile bir araya gelen Bakan Avcı, Emirdağlılarla farklı bir muhabbeti olduğunu söyledi.

Maarif Kolejindeki dönemindeki öğretmeni Cevat Ülger’in Emirdağlı olduğuna değinen Bakan Avcı, “ Emirdağlılara ayrı bir muhabbetim var. Benim eğitim öğretim hayatımda en büyük payı olan, kendisine en borçlu hissettiğim öğretmenim rahmetli Cevat Ülger idi. Emirdağ çocuğuydu ve aynı zamanda mimardı. Tepebaşında yolun iki tarafındaki camilerin mimarı da odur. Kayseri ve birçok yerde camileri vardır. Biz de talebesi olarak üst geçitlerden birine Mimar Cevat Ülger adını vererek göstermeye çalıştık” dedi.


Emek Mahallesi’ne yapılacak olan şehir hastanesinden bahseden Bakan Avcı, “Emirdağlılara hizmet etmek için illa Emirdağlı olmak gerekmiyor. Hemşehri dayanışması önemli ama hizmetin nüfus kağıdı yok. Milletvekilleri tüm Türkiye’yi temsil eder. O bakımdan hizmet için orada doğmuş olabiliriz, burada doğmuş olabiliriz. Önemli olan Emirdağlıların sorunlarını biliyor muyuz ve onlara uygun çözüm getirebiliyor muyuz? O zaman yapılan hizmetlere bakacağız. İnşallah önümüzdeki dönem burada büyük bir istihdam alanı açılmış olacak. Hastane ile ilgili halen bir takım dedikodular var. Temel atılmıyor diye. Seçim yasaları başladığı zaman resmi temel atma törenleri yapılamaz. İnşallah 7 Haziran’dan sonra temelini atacağız” ifadelerini kullandı.

Avcı, Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu tarafından verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, kantin işletmecileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurumsal hafızasının güçlü olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak herhangi bir konuda yasal düzenleme, uygulama yapacağımız zaman ya da bir uygulamayı kaldıracağımız zaman mutlaka o konuyu ilgili bütün taraflarla istişare ediyoruz. Bunun pek çok örneğini, bizim internet sitemize girerseniz yapmak istediğimiz birçok konuyla ilgili hazırlıklarımızı, önerilerimizi kamuoyunun eleştirilerine, değerlendirmelerine sunduğumuz görürsünüz. Bunu da 'dostlar alışverişte görsün' diye yapmıyoruz. Gerçekten istifade etmek için, gerçekten bir ortak akıl oluşturabilmek için bu usulü hemen her işimizde uyguluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütün işlerde ve yasal düzenlemelerde mutlaka bunu ilgili kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. İşin ehemmiyetine göre bazen 15 gün bazen bir ay bunların ilgili taraflarca okunmasını sonra yazılı olarak bize dönüşlerini alıyoruz ve dikkate alıyoruz.''

Konuşmanın ardından Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu, Bakan Avcı'ya bir plaket sundu.



Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder